Zijn elektrische auto's brandgevaarlijk?
Zijn elektrische auto's brandgevaarlijk?
Zo nu en dan haalt een brandende auto met accu's als brandstof het nieuws, terwijl je weinig leest over de normale auto, met benzine of diesel als brandstoffen. Wij bij RH Brandbeveiliging vragen ons dat ook af: Klopt het dat elektrische auto's vaker in de brand vliegen dan auto's met andere brandstoffen die we dagelijks gebruiken?
Elektrische auto's
Autobranden komen al vaker voor sinds de auto bestaat. De motor produceert energie, maar ook hitte, wat weer kan leiden tot autobranden. Een kortsluiting in een elektrische auto met Lithium accu's merk je alleen als deze in de fik vliegt! Een elektrische auto heeft een hoop elektra aan boord, en dienen de accu's intensief te worden opgeladen, wat ook behoorlijk wat warmte kan veroorzaken. Dit kan je vergelijken met je Smartphone wanneer je deze aan het opladen ben, je telefoon word ook warm toch? Maar dit is geen probleem want deze zijn ontworpen om extreme hitte te weerstaan, of de beveiliging schiet te hulp.
Elektrische autobranden zijn moeilijker te blussen
Elektrische auto's zijn altijd moeilijker te blussen dan een auto met benzine of diesel als brandstof, dit komt omdat elektrische auto's zijn voorzien van lithium-cellen. De afzonderlijke accu kunnen oververhit raken en een kettingreactie veroorzaken bij aangrenzende cellen. Daardoor kan het lijken alsof een autobrand geblust is, maar kan de auto iets later vanzelf weer in brand vliegen. Wist u dat een elektrische autobrand wel 24 uur kan duren totdat de Lithium accu's zijn afgekoeld en hiermee de kettingreactie is gestopt? Zie hier de oplossing elektrische autobranden blussen, verkrijgbaar bij RH Brandbeveiliging ....
Meer nieuws
- Weetje en vragen over droge blusleidingen
- Huizen in 2022 verplicht rookmelders
- De voordelen van auto brandblussers
- Vacature REOB Servicemonteur Kleine Blusmiddelen
- Zie ook onze automatische blusgasinstallaties